Nudná cesta za slobodou

22:30

Kniha Cesta za svobodou o sebe tvrdí, že ide o poctivý, detailný a odzbrojujúci portrét Harryho a Meghan. S tým môžem po prečítaní súhlasiť. Kniha popisuje oboch manželov od ranného detstva, ich zoznámenie a celý doterajší vzťah.

Ak sa o túto dvojicu zaujímate čolen trochu, trištvrtiny knihy budete čítať o tom, čo už poznáte. Až posledné dve kapitoly hovoria o tej ceste za slobodou, o ktorej sa hovorí v názve.

Veľa ľudí kritizuje knihu kvôli tomu, že má pocit, že sa na nej Meghan podieľala. Ukazuje ju totiž v naozaj dobrom svetle. Za seba môžem povedať, že je Meghan opísaná taká, akú som si ju vždy predstavovala na základe toho, ako na mna pôsobila. Priznávam však, že bolo čudné čítať 300 strán o tom, ako v tom celom bola nevinne a za všetko môže kráľovský dvor a novinári. Hovorí sa predsa, že vždy sú na vine obe strany, no táto rodina nie je taká úplne obyčajná rodina. Ide predsa o Firmu.

Musím však knihe vytknúť ten štýl. Respektíve neštýl. Bola napísaná veľmi, ale naozaj veľmi nudne a fádne. Čisté fakty, žiadna pridaná hodnota. A detaily o osobách z okolia páru boli nanajvýš “odveci” a zbytočné. Miestami to na mna pôsobilo tak, že to autori spomenuli, len aby ukázali, ako sa vyznajú v ľuďoch z ich okolia.

Záverom, toto všetko je aj tak irelevantné, pretože ak vás tento pár zaujíma, viem, že si knihu aj tak  kúpite tak ako ja ;)

3/5

Knihu si kúpite napr. TU.

Mohlo by sa vám páčiť

0 komentárov

Ďakujem za každý komentár!