Nové knihy za marec

17:00

Vedeli ste, že marec je mesiac kníh preto, že si kníhkupectvá všimli, že vtedy klesá predaj kníh? No, v mojom prípade im to vyšlo, lebo som si ich ozaj kúpila viac ako zvyčajne. Nie však tak úplne z kníhkupectva. Ale nepredbiehajme.

V marci do mojej rozrastajúcej sa (a už teraz plnej) knižnice pribudlo 5 kníh. Najprv som bola v knižnici, kde vždy raz do mesiaca prebieha burza kníh. Samozrejme, ide o staré, a/alebo vyradené knihy, ale cena 30 centov/knihu je lákavá a myslím, že som odtiaľ ešte neodišla naprázdno. Tentoraz som si posvietila na držiteľov Nobelových cien, konkrétne Sinclaira Lewisa a Patricka Modiana. Prvý menovaný ju získal ako prvý Američan (v r. 1930) síce za iné dielo, Vzduch zadarmo patrí k jeho skorším dielam, ale mala by to byť kritika amerického kapitalizmu, tak ako väčšina jeho kníh. Modiano zas získal Nobelovku ostatný raz už ako 15. Francúz. Vila Triste patrí tiež ku skoršej tvorbe, ale nečítala som od neho zatiaľ nič, čo je pre študentku francúzštiny hanba a toto sa mi ponúklo.


Druhý nákup je z antikvariátu. Pôvodne som si išla po životopis J. K. Rowlingovej a jej Prázdne miesto, odišla som však aj s The adventures of Tom Sawyer od Marka Twaina. Od neho som zatiaľ nič nečítala, čo je ďalšia hanba, tentoraz pre študentku angličtiny, ktorá sa vo mne tiež skrýva. A toto nové Penguinovské anglické vydanie sa nedalo odmietnuť.


Aby som to zhrnula, v marci som si kúpila 5 kníh spolu za 17 eur (z toho len Prázdne miesto stálo 11), čo je podľa mňa slušné. Už za apríl mám ďalších 5 nových kníh, ale to uvidíte až o mesiac :)

Mohlo by sa vám páčiť

7 komentárov

  1. Tyto knihy neznám, proto pokud na ně později napíšeš recenzi, budu moc ráda :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, určite chcem na všetky napísať recenzie :)

      Odstrániť
  2. Prázdné místo bych si chtěla přečíst, ale nějak jsem si na to ještě nenašla čas.. Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zatiaľ som len na str. 80, ale už teraz sa mi páči najviac na svete! Určite si to prečítaj! :)

      Odstrániť
  3. Krásné přírůstky :) Jsem zvědavá, jak se Ti bude líbit ta Rowlingová. Já tedy nečetla, ale slýchám na tu knihu hodně rozporuplné názory. A Twain bude určitě také super, kór v angličtině.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ten životopis Rowlingové vypadá suprově, to by mě zajímalo))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja mám veľký stop v kupovaní kníh, mám ich toľko neprečítaných a stojacich na poličke, že sa až hanbím, :D takže mojou úlohou je hlavne všetky prečítať :D ale prázdne miesta mám určite v to-read liste :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár!