Čítanie v Medickej záhrade

19:00

_MG_6794.jpg

Jeden májový víkend sme si s priateľom zašli do bratislavského SND (na Elity a Sissi - obe hry vrelo odporúčam!). Okrem toho sme jedno celé predpoludnie strávili na výstave Flóra 2017, no po zvyšok víkendu sme sa len tak túlali po meste. Zašli sme aj do Medickej záhrady, kde sme chvíľku strávili, ako inak, s knihami.

Ja som sa opäť na chvíľu ponorila do vysokej americkej politiky vďaka životopisu Naděje a touhy Hillary Clintonové: Její cesta. Knihu som mala rozčítanú ešte od februára, no potom dostala na pár týždňov prednosť škola. V máji som sa ku knihe vrátila a počas 6-hodinovej cesty vo vlaku som sa do nej ponorila. No a viac ako týždňom som knihu aj dočítala. Chystám na ňu recenziu, spolu s ďalším Clintonovej životopisom, preto nebudem hovoriť viac. Ak ma však sledujete na Instagrame, viete, že obe biografie stáli za to.

Priateľ mal práve rozčítaného Majstra a Margarétu od Bulgakova, čo si pochvaľoval. Vraj sa na rozdiel od iných ruských klasikov nečítala tak ťažko, aj napriek tomu, že tiež rieši neľahké spoločenské a náboženské témy. To potvrdiť nemôžem, keďže sa na knihu len chystám, ale na vlastnej koži som si skúsila, aké ťažké je "prekúsať sa" napríklad takým Tolstým, či Dostojevským (Idiota som ani nedočítala).

Inak, priateľa možno poznáte z jedného článku, ktorý na môj blog písal (tu). Niekedy sa smejem, že je väčší knihomoľ ako ja, pretože doteraz toho za rok vždy prečítal oveľa viac. Ako pracujúci človek má totiž viac voľného času ako ja, študentka (čo je možno podľa veľa ľudí nelogické, ale je to tak).

_MG_6779.jpg
_MG_6771.jpg

Mohlo by sa vám páčiť

2 komentárov

  1. Mít přítele knihomola, to je můj největší životní sen. :D
    Jinak jsem moc ráda, že jsem na tvůj blog narazila, je opravdu velice inspirativní a moc mě baví! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, som rada, že ho mám :) a ďakujem, som veľmi rada, že sa ti blog páči! pekný deň :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár!