Nový Cormoran je tu!

22:46

20. október. To je dátum, kedy sa fanúšikovia J. K. Rowlingovej dočkali jej novej knihy. Samozrejme, nie oficiálne, aj naďalej si zachovávame pro forma a ako autora uvádzame Roberta Galbraitha. Tretia kniha z detektívnej série nesie názov Career of Evil. 

Pri vymýšľaní názvu sa autorka inšpirovala rovnomennou pesničkou americkej skupiny zo 70-tych rokov Blue Öyster Cult, ktorej text napísala Patti Smith. Anotácia na tretiu detektívku so súkromným očkom Cormoranom Strikeom sľubuje opäť napínavý príbeh a množstvo zvratov v prípade. Tentoraz sa bude zápletka týkať priamo hlavných protagonistov, teda Cormorana a jeho asistentky Robin. Tej jedného dňa doručia balík, ktorý obsahuje časť ženskej nohy. Po prvotnom šoku nasleduje vyšetrovanie, pričom do úzkeho okruhu podozrivých sa dostávajú štyria ľudia.

Či sa im aj tentoraz podarí odhaliť páchateľa sa u nás dozvieme až na jar. V Česku vyjde kniha pod názvom Ve službách zla v nakladateľstve Plus, na Slovensku by sa mala volať podobne, V službách zla. K dispozícii je zatiaľ len ukážka z českého prekladu, ktorú si môžete prečítať TU.

Okrem ukážky sa však na tomto blogu môžete tešiť aj na recenziu knihy, pretože ju už nejaký ten piatok mám v origináli doma. Dnes som sa do nej konečne pustila a poreferujem vám o nej určite ešte tento mesiac! 

IMG_3363-2.jpg

Mohlo by sa vám páčiť

2 komentárov

  1. Tak to se moc těším na recenzi, nemůžu se nového Cormorana dočkat :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hm, netušila som, že vyjde ďalšia časť, nejak to nesledujem. Hodvábnik ma tak sklamal a vyčerpal, že som teda zvedavá, aká bude tretia časť. ak sa k nej dostanem :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár!